Magasin

Magasin Mosaik # 10 / Release november 2019

#10 innehåller bland annat…
Konst av Magnus Östling / INUTI Magnus Östling
Seriekonst av Hugo Karlsson / INUTI Hugo Karlsson
Kulturfestivalen 2019

Magasin Mosaik # 9 / Release 30/5 2019

#9
innehåller bland annat…
LUNG HA – Teatergrupp från Skottland / Lung Ha Theater Company
Konst av Jenny Marcus på INUTI / INUTI Jenny Marcus
Vad är Kultur & Kvalitet / Kultur & Kvalitet
Mosaikteaterns föreställning IMAGO på Brighton Fringe / Brighton Fringe


Magasin Mosaik # 8 / Release 14/11 2018
Intervju med bland annat Charlotte Öfverberg, Moomsteatern, Stockholm Fringe 
Festival och konsten kommer från den skotska konstnären Cameron Morgan.

Nummer 8 hade release samma dag som vi visar upp våra MOSAIKSTUDIO X4 projekt: Prolog, Thomas Cook Terminal 5 och Emelies resa.
Vi finner ett längre reportage och det sk ”Tårtan-projektet”. Foton från repetitionerna AB ”TÅRTAN” tillsammans med Moomsteatern (Malmö) på scen Ö2 (Östgeötagatan 2, Stockholm). Vi åker ned till Malmö och intervjuar Moomsteaterns konstnärliga ledare och två skådespelare. Kjell Stjernholm har skrivit en text till oss om hur det hela startade med Moomsteatern.
Vi får veta lite grann om dansaren, koreografen Charlotta Öfverholm och projektet ”Age on stage”.
Hugo Karlsson har gjort en fantastiskt serie ”Sagan om Akademien” och fick ett helt uppslag. Konsten kommer från Cameron Morgan (Skottland). Det är dessa konstverk som har alstrat dikterna sedan.
Och… Mosaikteatern har fått en utmärkelse! Läs mer om det och om Stockholm Fringe Festival. 

Magasin Mosaik # 7 / Release 3/5 2018
Intervju med bla Olle Strandberg, Cirkusregissör från Cirkus Cirkör och Allan Nilsson, skådespelare på Mosaikteatern.

Vi har precis släppt det senaste magasinet. Innehåller intervju med Allan Nilsson – skådespelare på Mosaikteatern – och handlar om hans manusskrivande och hans historia kort och gott. Releaseen bjöd på Allans föreställning ”Allans Evighet” som Allan skrivit manus till och regisserat tillsammans med handledare på Mosaikteatern.
Cirkusregissör Olle Strandberg blir intervjuad och bilder från hans ”Molnhopp” (Foto: Mats Bäcker) finns i tidningen. Ren och skär himmelsk galenskap kan man säga!
Konst från inuti som vi har skrivit dikter till – Vi vänder på arbetsmetoden och väljer konsten och skriver poesi/text utifrån konsten.

Lyssna även på en Radiodokumentär om Olle Strandbergs Molnhopp som heter ”Akrobatens sista hopp” på Sveriges Radio P1 / Akrobatens sista hopp

Magasin Mosaik # 6 ”Den levande teatern” release 29/11 2017

Titeln lyder ”Den levande teatern”. I huvudsak så kommer Magasin Mosaik framledes att handla om scenkonsten. Det som sker på scenen främst i from av teater och dans men även runt omkring scenen. Vi kommer att testa på olika dansformer. Det planeras ett möte mellan en skådespelare från Mosaikteatern och en skådespelare på Unga Klara. En känd skådespelerska kommer att intervjuas till detta nummer plus en massa annat. Tidningen väntas komma ut någon gång i oktober var det tänkt men är nu satt till att ha release vecka 48 – 29 november på vi kommer att ha Öppet Hus på Mosaikteatern.

Magasin Mosaik # 5 – Blod Svett och Tårar (2017)

Fredag den 17 februari hade vi release för  ”Blod Svett och Tårar” (nr 5). Tema på nummer 5 av magasin Mosaik är kropp och hälsa – vilka aktiviteter som kan göra att man mår bättre helt enkelt. Vi har bland annat intervjuat de som startade Grunden Bois nere i Göteborg. Man kan se flera filmer om Grunden Bois bla på Öppet arkiv, Dokumentär om Grunden Bois (2001) och senaste finns på youtube – ”Filmen om Grunden Bois” (2016). Framgångsrike kulstötaren Jeffrey Ige blir också intervjuad i magasinet (som ju också är ett diktmagasin). Förutom flera EM- och VM medaljer så tog Jeffrey silver i Paralympics i London (2012) och blev femma senast i Rio (2016). Här kan man se Jeffreys tacktal när han vann Sportspegelpriset 2013 – Jeffreys tacktal.

I huvudsak är Magasin Mosaik ett diktmagasin med illustrerad poesi; målade bilder och fotografier. Varje nummer innehåller också ett reportage och ett porträtt, en inledning samt en krönika. Vi bildar en ny redaktion inför varje nummer och bestämmer ett tema för magasinet. Redaktionen består av delar av Mosaikteaterns skådespelarensemble. Vi samarbetar med andra konstnärliga organisationer och i varje nummer har ett antal konstnärer och uttryck fått mötas under våra olika teman:

Nr 1 ”Meningen med känslornas drömmar”
Nr 2 ”Musikens Magi”
Nr 3 ”Sagan om annorlunda”
Nr 4 ”Svart Hatt, Vit Hatt”
Nr 5 ”Blod Svett och Tårar”

Dikterna har hittills skrivits av elever på Örnsköldsviks Folkhögskola, Kung Saga (särgymnasium), Robert Andersson (fristående poet) och självklart vi på Mosaikteatern. I huvudsak är det konstnärer från Inuti som illustrerar de dikter som redaktionen valt ut till varje nummer, Inuti är en stiftelsedriven verksamhet för konstnärer med intellektuella funktionsnedsättningar.

Från och med nummer 5 är det Martin Nauclér, Lars Lidén och Peter Johansson som handleder skådespelarna i arbetet med tidningen samt redigerar och sammanställer tidningen.

Tidningen utkommer just nu (juni 2019) med två nummer per år. Kommer kanske att ges ut 4 ggr/år till hösten.
Varje nummer kostar 75 kr, en årsprenumeration 150 kr inkl. porto.

Om du vill köpa lösnummer går det också bra, bara du specificerar vilka i kontaktformuläret nedan!

JAG VILL BÖRJA PRENUMERERA!

13 + 6 =