Projekt Konferensguiden

Ett demokratiprojekt finansierat av Allmänna Arvsfonden

Varför finns projekt Konferensguiden?

När kulturarbetare med funktionsvariation skapar kultur blir de inte alltid tagna på allvar. Många gånger så ser andra människor bara kulturarbetarens diagnos och inte vad de skapat. Det gör att kulturarbetare med funktionsvariation saknar möjlighet att kunna prata om sina tankar kring kultur, skapande och konstnärskap.

Konferensguiden vill skapa en plats där kulturarbetare med funktionsvariation kan prata om kultur, skapande och konstnärskap. Den platsen vill vi skapa genom att anordna kulturkonferensen.

Vi har den engelska organisationen Creative Minds som förebild. De har skapat en konferensguide om hur du gör för att anordna konferenser. De anordnar också kulturkonferenser. Creative Minds kommer samarbeta med projektet så att vi kan göra en egen svensk konferensguide.

Stiftelsen Mosaikteatern är huvudman för detta projekt tillsammans med Allmänna Arvsfonden och föreningen Kultur och Kvalitet.
Mer information finns på kulturochkvalitet.se/konferensguiden/

 

Musikvideo

Kolla gärna Asthrakhans video: Hear me now på www.rocknytt.net
I videon medverkar flera av Mosaikteaterns skådespelare.
Videon är gjord i Mosaikteaterns verksamhet, producent: Tina Johansson.

MER ÄN BARA SCENKONST

Mosaikteatern samarbetar med konstnärer inom flera olika områden. För att bredda vårt spektra tar vi ibland in dans- och teaterpedagoger i mindre, intensivare projekt eller workshops. Vi har genom åren jobbat med bland annat indisk dans, streetdance, salsa och operasång.

EGOLABB

Egolabb var ett  projekt vi jobbade med under våren 2015 där deltagarna fick utforska sin identitet och översätta det i olika skapande uttryck och sammanhang. Vi arbetade med bildkonst och gjorde stora muralmålningar, en dans och teaterföreställning, en levande konstinstallation, konstfilmer till livemusik och ett dansnummer till projektioner, koreograferat och regisserats av en av skådespelarna. Presentationen blev en rörelse i rummet där publiken fick vandra mellan de olika upplevelserna.

Projektet Egolabb inspirerade till att göra fler filmer på temat och har fortsatt utforska arbetssättet där deltagarna själva skapar sina karaktärer, själva är koreografer och skriver manus, under handlednig av konstnärer och pedagoger med spetskompetenser. Det är ett arbetssätt Mosaik utvecklat under många år men som nu fått ta form även framför videokameran.