Magasin Mosaik # 6 ”Den levande teatern” (release 29/11 2017)

Vi jobbar just nu med nummer 6 i ordningen. Titeln lyder ”Den levande teatern”. I huvudsak så kommer Magasin Mosaik framledes att handla om scenkonsten. Det som sker på scenen främst i from av teater och dans men även runt omkring scenen. Vi kommer att testa på olika dansformer. Det planeras ett möte mellan en skådespelare från Mosaikteatern och en skådespelare på Unga Klara. En känd skådespelerska kommer att intervjuas till detta nummer plus en massa annat. Tidningen väntas komma ut någon gång i oktober var det tänkt men är nu satt till att ha release vecka 48 – 29 november på vi kommer att ha Öppet Hus på Mosaikteatern.

Magasin Mosaik # 5 – Blod Svett och Tårar (2017)

Fredag den 17 februari hade vi release för  ”Blod Svett och Tårar” (nr 5). Tema på nummer 5 av magasin Mosaik är kropp och hälsa – vilka aktiviteter som kan göra att man mår bättre helt enkelt. Vi har bland annat intervjuat de som startade Grunden Bois nere i Göteborg. Man kan se flera filmer om Grunden Bois bla på Öppet arkiv, Dokumentär om Grunden Bois (2001) och senaste finns på youtube – ”Filmen om Grunden Bois” (2016). Framgångsrike kulstötaren Jeffrey Ige blir också intervjuad i magasinet (som ju också är ett diktmagasin). Förutom flera EM- och VM medaljer så tog Jeffrey silver i Paralympics i London (2012) och blev femma senast i Rio (2016). Här kan man se Jeffreys tacktal när han vann Sportspegelpriset 2013 – Jeffreys tacktal.

I huvudsak är Magasin Mosaik ett diktmagasin med illustrerad poesi; målade bilder och fotografier. Varje nummer innehåller också ett reportage och ett porträtt, en inledning samt en krönika. Vi bildar en ny redaktion inför varje nummer och bestämmer ett tema för magasinet. Redaktionen består av delar av Mosaikteaterns skådespelarensemble. Vi samarbetar med andra konstnärliga organisationer och i varje nummer har ett antal konstnärer och uttryck fått mötas under våra olika teman:

Nr 1 ”Meningen med känslornas drömmar”
Nr 2 ”Musikens Magi”
Nr 3 ”Sagan om annorlunda”
Nr 4 ”Svart Hatt, Vit Hatt”
Nr 5 ”Blod Svett och Tårar”

Dikterna har hittills skrivits av elever på Örnsköldsviks Folkhögskola, Kung Saga (särgymnasium), Robert Andersson (fristående poet) och självklart vi på Mosaikteatern. I huvudsak är det konstnärer från Inuti som illustrerar de dikter som redaktionen valt ut till varje nummer, Inuti är en stiftelsedriven verksamhet för konstnärer med intellektuella funktionsnedsättningar.

Från och med nummer 5 är det Martin Nauclér, Lars Lidén och Peter Johansson som handleder skådespelarna i arbetet med tidningen samt redigerar och sammanställer tidningen.

Tidningen utkommer med två nummer per år; ett i Juni och ett i December.
Varje nummer kostar 50 kr, en årsprenumeration 100 kr + porto.

Just nu har vi ett extraerbjudande:
Börja prenumerera nu och få våra tre tidigare nummer till priset av en årsprenumeration.

Om du vill köpa lösnummer går det också bra, bara du specificerar vilka i kontaktformuläret nedan!

JAG VILL BÖRJA PRENUMERERA!

4 + 9 =